DARPA en McAfee zetten vol in op blockchain voor defensie en cybersecurity

Please share!

De “Defense Advance Research Projects Agency” (DARPA), de organisatie die eind jaren 60 de basis voor het huidige internet heeft gelegd en in feite de R&D afdeling van de Amerikaanse defensie is, onderzoekt nu hoe blockchain-technologie kan bijdragen aan de bescherming van hun netwerken.

Hiervoor investeert DARPA in een aantal blockchain startups waarin ook McAfee actief is. McAfee gelooft dat antivirus software niet meer toereikend zal zijn, en zet in op blockchain en artificial intelligence (AI).

Door blockchain-technologie te gebruiken kunnen de authenticiteit van data entries en autorisaties van de gebruiker onomstotelijk vastgesteld worden. In combinatie met de gedistribueerde controle van de blockchain zijn bijvoorbeeld aanvallen door middel van ‘code injections’ niet meer mogelijk.

Daarbij worden de pogingen van misbruik inzichtelijk en vastgelegd, wat de bewijsvoering van misbruik mogelijk maakt.

McAfee werkt daarnaast aan Sentinel. Sentinel past AI toe om afwijkend gedrag op te merken. Vervolgens worden de gegevens van het vermoedde misbruik vastgelegd met blockchain-technologie.

Ook het bewaken en checken van online identities vindt straks plaats op basis van blockchain-technologie. Homeland Security investeert daarom in Evernym Inc. welke werkt aan een open-source global identity network.

Volgens Drummond Reed, chief trust officer bij Evernym Inc., hebben we het met blockchain over de grootste technologische sprong vooruit voor cybersecurity in de afgelopen 20 jaar.

Bron: Bloomberg Technology

Please share!